A felfázás és a hólyaghurut okai
2018. november 13. írta: kpeti1989

A felfázás és a hólyaghurut okai

A hidegebb időszakokban, vagyis az őszi és a téli hónapokban sokan panaszkodnak a felfázás és a hólyaghurut tünetei miatt.

Kevesen tudják, de nem minden esetben a hideg a bűnös!hugyuti-fertozes-felfazas.jpg

Az elsősorban a szebbik nemet érintő, kellemetlen tünetekkel járó betegséget ugyanis gyulladást okozó baktériumok is okozhatják.

Első körben nézzük meg a hideg okozta felfázást. Ebben a folyamatban, ahogy azt a neve is mutatja a hideg okolható a betegség kialakulásáért, amely esetben a hirtelen fellépő tünetek egyik pillanatról a másikra alakulnak ki és múlnak el. A több napig is elhúzódó tünetek azonban baktérium okozta húgyúti fertőzés kialakulását mutatja.

Mi okozhatja ennek a kellemetlen betegségnek a kialakulását még?

Legnagyobb esetben az e-coli baktérium elszaporodása tehető felelőssé a hólyaghurut kialakulásáért. Ez a baktérium az egészséges szervezetben is megtalálható, azonban elszaporodása az okozója ennek a kellemetlen állapotnak. A baktériumflóra nem egészséges működése tehát a húgyúti fertőzés kiváltója.

Melyek azok a pontok, amikor a baktériumflóra megfelelő működése felborulhat?

  • antibiotikumok: Egy-egy betegség során sok esetben nyúlunk ehhez a gyógyszercsoporthoz, azonban a nem megfelelő kúra esetén az antibiotikumok is könnyedén felboríthatják a szervezetben megtalálható baktériumok jelenlétét.
  • túlzott intim higiénia: A nemi szervek környékének PH értéke savas állagú, amelyet egyes mosószerek, tusfürdők és szappanok gyakran befolyásolhatnak.
  • cukorbetegség: A cukorbetegség esetén sokkal könnyebben alakulhatnak ki húgyúti fertőzések, így ebben az esetben fokozottan kell ügyelnünk az egyensúly megőrzésére, ami azt a baktériumokat illetően.

Tehát kis odafigyeléssel hatékonyan előzhető meg a felfázás és a hólyaghurut. Azonban az esetleges betegség kialakulása esetén alkalmazzuk a d-mannóz termékeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://d-mannose-elonyei.blog.hu/api/trackback/id/tr5314369395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása