D-mannóz a természetben
2018. október 26. írta: kpeti1989

D-mannóz a természetben

A d-mannóz egy cukormolekula, egy egyszerű, természetes cukor, amelyet a glükóz tükörképeként ismerhetünk. A mannóz nagy koncentrációban van jelen a természetben, számos gyümölcsben és zöldségben egyaránt.

Napjainkban ezt az anyagot kapszula és por formájában is könnyedén beszerezhetjük, amely termékek segítségével hatékonyan előzhetőek meg és kezelhetőek is a húgyhólyag- és a húgyúti fertőzések egyaránt.

A d-mannóz ugyanis egy nagyszerű alternatíva az antibiotikumos kezeléssel szemben.

Miért tanácsolják sokan a vörös áfonya fogyasztását a húgyúti fertőzések kezeléséhez?

A következőkben erre a kérdésre is kaphatunk választ.

A szervezet egészségének fenntartásához szükséges ez a hat szénatomos cukor, amelyet megfelelő élelmiszerek fogyasztásával is pótolhatunk. A mannóz tartalmú élelmiszerek és termékek gyulladáscsökkentő, antivirális és antibakteriális hatásokkal is rendelkeznek.

 D-mannóz természetes forrásai

A legjobb mannóz forrás a vörös áfonya, amely fogyasztásával hatékonyan kezelhetőek a húgyúti fertőzések és a gyomorfekély is. Segítségével ugyanis a baktériumok, valamint a kórokozók is a vizelettel ürülnek ki a szervezetből.

Melyek azok a további gyümölcsök és zöldségek, amelyekben szintén nagy mennyiségben található mannóz?

A fekete áfonya hasonlóképpen a vörös áfonyához magas mannóz tartalommal rendelkezik, amely mellett antioxidáns hatásokkal is rendelkezik, amely tulajdonsága fitokemikália tartalmának köszönhető. Az áfonya számos jótékony hatással bír, amely rendszeres fogyasztásával a koleszterinszint és a hasi zsírpárnák is hatékonyan csökkenthetőek.

Kevesen tudják!  A paradicsom is szintén sok mannózt tartalmaz, amely mellett az összetevők között számos vitamin és ásványi anyag is található. Továbbá a paradicsom antioxidáns hatásokkal is rendelkezik, amelyet likopint tartalmának köszönhetünk.d-mannose-a-termeszetben.jpg

Ezek a gyümölcsök és zöldségek mellett jelentőz mannóz tartalommal rendelkeznek a következő termékek is:

  • egres
  • alma
  • őszibarack
  • narancs
  • pálmaolaj
  • zöldbab
  • káposzta
  • brokkoli
  • padlizsán
  • fehérrépa
  • aloe vera

Tehát a d-mannóz többféle forrásból is könnyedén beszerezhető, így megőrizhetjük egészségünket és hatékonyan kezelhetjük a húgyúti fertőzéseket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://d-mannose-elonyei.blog.hu/api/trackback/id/tr6914323025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása